Dragoș Șerban despre: douămiisme

Carte în lucru. Va apărea în toamna anului 2015. Este jurnalul unei călătorii spre Caucaz, pentru a găsi focul furat zeilor de Amirani, cel cunoscut de greci și sub numele de Prometeu.

freziile pentru tine

Renaștere

Dragos Serban

-

privește-le cu atenție și ai să vezi cum lujerul se apleacă
pentru a-și așeza cu un icnet floarea ca pe o cocoașă.

turnuri-negre

Turnuri negre

Dragos Serban

-

Turnurile negre cresc așezând etaje sticloase unele peste altele și miros a naftalină și săpunuri vechi, ca hainele împăturite în dulapul de lemn al bunicii.

bucuresti-moara-vlasiei-pe-jos

Acum

Dragos Serban

-

Vreau să învăț să prețuiesc secunda de acum, poate și pe următoarele trei, cam atât îmi ia mie să mă ridic în picioare și să mă scutur de praf.

brigadier stf vara

stf, vară

Dragos Serban

-

știi, vara nu avem voie să fim bolnavi, trebuie să fim fericiți și bucolici și să mergem de zece ori la mare să ne bălăcim și să mâncăm gogoși, să bem bere și să facem grătar, ah, neapărat gratar!

maci

Flori de mac

Dragos Serban

-

Pete de sânge pe fundalul rustic al ţării înroşesc gândurile oamenilor devenind un mijloc mistic, legendar, de a incendia pământurile.

alexander-hodukov-fata-pe-plaja-mare

Zborul omului (despărțire)

Dragos Serban

-

Du-te, du-te și zboară. Ia-mi aripile și zboară, dar lasă-mi inima să gust zborul omului cel fără de inimă.

salcam-inflorit

Oameni și salcâmi

Dragos Serban

-

Ne prefacem că existăm pentru a nu da satisfacție singurătății salcâmilor.

constanta-ploaie

Ilie

Dragos Serban

-

trei pisici, patru căni cu ceai și cafea, două scrisori de la anaf și un maldăr de facturi dezordonate și categorice precum viața mea

abrek-haiduc-caucaz

Prăjituri cu miere

Dragos Serban

-

tu trebuie să înțelegi că eu te voi iubi oricum ai fi, și dacă n-ai mai fi tot te-aș iubi pentru că ești eu, un pic de eu, te port în mine.

bautorul de absint

Insula fără nume

Dragos Serban

-

Treizeci de ani înseamnă prea puțin pentru cel care a moștenit o fermă să devină altceva decât fermier, dar e un timp suficient de lung încât să ajungă să se cunoască pe sine iar apoi să se întrebe ca pe un copil: Ce vrei tu să te faci, Ulf, acum când te-ai făcut mare?

gellu-naum-vasko-popa-1962

Dialog despre Gellu Naum

Dragos Serban

-

Zâmbea așa, într-o doară, parcă fără să îl intereseze că la un moment dat are să rămână o sumă de idei puse într-o formă cursivă.