Dragoș Șerban despre » douămiisme

Renaștere

privește-le cu atenție și ai să vezi cum lujerul se apleacă pentru a-și așeza cu un icnet floarea ca pe o cocoașă.

Turnuri negre

Turnurile negre cresc așezând etaje sticloase unele peste altele și miros a naftalină și săpunuri vechi, ca hainele împăturite în dulapul de lemn al bunicii.

Acum

Vreau să învăț să prețuiesc secunda de acum, poate și pe următoarele trei, cam atât îmi ia mie să mă ridic în picioare și să mă scutur de praf.

stf, vară

știi, vara nu avem voie să fim bolnavi, trebuie să fim fericiți și bucolici și să mergem de zece ori la mare să ne bălăcim și să mâncăm gogoși, să bem bere și să facem grătar, ah, neapărat gratar!

Flori de mac

Pete de sânge pe fundalul rustic al ţării înroşesc gândurile oamenilor devenind un mijloc mistic, legendar, de a incendia pământurile.

Zborul omului (despărțire)

Du-te, du-te și zboară. Ia-mi aripile și zboară, dar lasă-mi inima să gust zborul omului cel fără de inimă.

Oameni și salcâmi

Ne prefacem că existăm pentru a nu da satisfacție singurătății salcâmilor.

Ilie

trei pisici, patru căni cu ceai și cafea, două scrisori de la anaf și un maldăr de facturi dezordonate și categorice precum viața mea

Prăjituri cu miere

tu trebuie să înțelegi că eu te voi iubi oricum ai fi, și dacă n-ai mai fi tot te-aș iubi pentru că ești eu, un pic de eu, te port în mine.

Păpușarul și răsadurile

Cu toții avem păpușari și pământ. Instincte și receptacul.

Insula fără nume

Treizeci de ani înseamnă prea puțin pentru cel care a moștenit o fermă să devină altceva decât fermier, dar e un timp suficient de lung încât să ajungă să se cunoască pe sine iar apoi să se întrebe ca pe un copil: Ce vrei tu să te faci, Ulf, acum când te-ai făcut mare?

Dialog despre Gellu Naum

Zâmbea așa, într-o doară, parcă fără să îl intereseze că la un moment dat are să rămână o sumă de idei puse într-o formă cursivă.