Opinii

Eu sunt o idee

Aș putea să am păreri

Dragos Serban

-

Do You Want to See More Posts? The more friends you add, the more posts, photos and videos you’ll see in News Feed. Aș putea să am păreri despre împărați; despre chiruții cu verbul bolovănos, însetați de paftalele aurite ale puterii pe care le poartă strâmb, așa cum obsesiv-compulsivii își poartă ideile fixe. Aș putea […]

vulcanian

Existența vulcaniană

Dragos Serban

-

Într-o ecuație vulcaniană simplă, asta înseamnă că 0 va spune că 1 e 0, dacă 0=1, iar 1 va spune că 0 e 0, dacă 1=1. De aceea vulcanienii cred că moartea nu înseamnă dispariție, ci doar rearanjarea unor variabile în țesătura logicii.

circassianflag

Cerchezul primordial

Dragos Serban

-

Omul este el însuși un dialect aglutinant, unde cerchezul primordial este sufocat de fel și fel de afixe pentru a-și construi un sens nou.

carlige-optimism

Îmi amintesc că eram

Dragos Serban

-

În lipsa altor adeverințe, din toate întîmplările au mai rămas doar câteva idei. Ideea că ceva s-a petrecut acolo, că eram niște oameni printre care eu, că eram, că eram…

mamaia-2015-dragos-serban

Mergem

Dragos Serban

-

Mergem la mare, Șerban?

cecenia

Suntem lupi (folclor cecen)

Dragos Serban

-

Suntem lupi. Față de câini, suntem puțini. Suntem lupi, suntem puțini. Cu greu ne mai găsești.

fabian-perez-barbat-vin

Scurt tratat de club și de bodegă

Dragos Serban

-

Nu am înțeles cluburile. O singură dată am fost într-unul, și atunci pentru că cineva dădea de băut. În rest, mi-au plăcut bodegile, de peferat cele ieftine, sincere, în care am putut să fiu eu însumi.

language-and-culture-imperialism

Lecturi pentru februarie 2015

Dragos Serban

-

De ce în republicile foste URSS se vorbește rusa? De ce în vestul Africii încă se mai vorbește franceza? De ce în Transilvania etnicii români nu mai vorbesc maghiara sau germana? Cum a supraviețuit graiul aromânilor între atâtea imperii și națiuni balcanice?

caucaz-al-doilea-razboi-mondial

Război

Dragos Serban

-

De-a lungul timpului, oamenii nu s-au omorât unii pe alții de capul lor, ci pentru că cineva le-a spus să o facă. Când nu le-a spus-o direct, le-a sugerat-o printr-o chestie interesantă numită propagandă.

Lecturi pentru ianuarie 2015

Dragos Serban

-

Am început anul cu Ion Creangă și Petre Ispirescu: „Câmpan Verde și Frumos”, „Țugulea taichii” și „Tinerețe fără bătrânețe”. Destin, timp, zmei, balauri.