constanta-ianuarie-plaja-poza

Cartea lui Azazel (5) – Sub tuum praesidium

| | Ce scriu, Proza

l

Zi: Binefăcătorule, stăpâne și dătător al bunătății, iubitorule de oameni, mângâietorule și suflătorule de viață, primește-mă pe mine, netrebnicul Eronel, mulțumindu-ți, azi, pentru tot ceea ce am, pentru ștergerea amărăciunii, pentru fericirea vieții, pentru bunătate și iertare. Caadiș, caadiș, rabuni.

Zi: Îți mulțumesc pentru liniște, pentru pace, pentru împăcare. Pentru liniştea din jurul meu şi pentru liniştea din mine. Îţi mulţumesc pentru deschiderea ochilor, pentru deschiderea minţii, pentru cunoaştere. Îţi mulţumesc pentru cei pe care mi-i trimiţi în cale, îţi mulţumesc pentru oameni, pentru animale, pentru copaci şi pentru iarbă. Pentru cer şi pentru mări, pentru câmpii şi pentru pietre.

Zi: Îţi mulţumesc pentru ceea ce văd şi pentru ceea ce îmi arăţi. Îţi mulţumesc pentru ceea ce ştiu şi pentru ceea ce aflu. Îţi mulţumesc pentru ziua de ieri, pentru azi şi pentru ceea ce o să vină, pentru că toate de la tine vin şi sunt scrise dincolo de stele.

Zi: Îţi mulţumesc pentru ceea ce sunt astăzi şi pentru cel ce voi fi mâine, pentru că toate de la tine vin şi eu sunt scris dincolo de stele.

Zi: Îţi mulţumesc pentru ceea ce stăpâneşti, pentru cele câte le-ai făcut, pentru cele ce sunt şi cele ce vor fi. Îţi mulţumesc stăpânitorule şi împărate pentru împărăţie, îţi mulţumesc făcător al cerurilor pentru ceruri, îţi mulţumesc făcător al zilelor şi nopţilor pentru timp şi pentru ceea ce mi-ai împărtăşit mie, nevrednicul Eronel.

În cea de a cincea zi de la sărbătoarea păunului de sidef, Eronel s-a suit pe stâncile din Mitos și a tăcut, pentru a auzi. S-a culcat la pământ, pentru a se înălța. S-a înfometat și s-a însetat, pentru a fi sătul. A iubit pentru a fi iubit, a mulțumit pentru a fi împăcat.

Și apoi s-a întors către Halileu, Lau, Eoh, Eniseu, Midrah, Hanabeu și Moloh și le-a rostit: împăcați-vă pentru a primi pacea, mulțumiți-vă pentru a primi mulțumirea, iertați-vă pentru a primi iertarea.

Chemați pentru a primi, strigați pentru a dezlega, lăudați pentru a primi mulțumire.

g


mindia han*el mindrian`el,
mero hanes fetihah`el;
Minas mun etos andaha
mendiano ming abrata.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.