Salată de vară cu năut
Varianta de vară a supei de năut (despre care povesteam că o pregătesc mai mult iarna) este nu o supă, ci o salată.
Este răcoritoare, plină de legume de sezon și sățioasă datorită năutului fiert.
Folosesc:
năut fiert o jumătate de kilogram (6 lei)
ardei gras
ceapă
salată verde
roșii
chimen, ulei de măsline
iaurt cu mirodenii (busuioc, rozmarin, usturoi) – 4 lei
La legume nu am mai dat prețuri pentru că știți bine că diferă mult de la o lună la alta, în orice caz nu costă mai mult de zece lei toate cele de mai sus, cumpărate în sezon.
TOTAL: 20 lei pentru un castron mare (adică MARE) de salată de vară cu năut, 6-8 porții.
Năutul îl pregătesc ca pentru supă, dar fiert simplu, doar cu puțină sare.
După ce a fiert și s-a răcit, îl amestec împreună cu puțin ulei de măsline și cu legumele spălate și tăiate potrivit.
La final, un sos simplu, preparat din iaurt rrrece, înmiresmat cu rozmarin și usturoi. Deasupra, busuioc proaspăt tocat.
Poftă bună.