hai ca iti fac un site, cat costa? 9 zile de cazare

| | Opinii

birou vara 2012 Anul trecut, negociam vanzarea unor procente din prima mea afacere. Cand zic afacere ma refer la un mic serele care ne-a dat sa mancam, mie si familiei, cinci ani consecutivi pana cand l-am trecut pe pilot automat si m-am apucat de alte chestii, in 2012.

Le ziceam eu, anul trecut, celor care voiau sa investeasca, ca as dori o parte din bani pentru a lua un spatiu undeva in Mangalia. A fost cat pe ce sa se intample asta, dar o aliniere mai ciudata a astrelor a facut sa se amane. Ideea era sa dezvolt aici ceva similar afacerii din Bucuresti, pentru ca, spuneam eu, ma voi adresa unei nise care are cerinte din ce in ce mai mari si unde cererea inca nu este depasita de oferta.

Una din conditiile pe care le enumerasem eu era sa fiu prezent aici, sa fiu cat mai aproape de potentialii clienti. Primita cu reticenta, de altfel, ea a fost motivul pentru care planul meu ramasese plan, de anul trecut pana acum.

Si poate ca tot plan ar mai ramas inca zece ani de acum inainte daca nu as fi luat, la fel de brusc si de grabit cum mi se intampla toate in viata, decizia de a nu mai amana nimic din ce am in minte. Vreau ceva? Sa se intample acum. Nu maine, nu peste o saptamana, acum, cand imi vine cheful si ideea.

Iar ideea este ca deja planul meu se intampla si a debutat undeva intre santierul naval si 2 Mai cu un troc ciudat:

– Aveti site?
– Nu, dar am vrea. Cat ne-ar costa?
– Zece zile de cazare!
– Haideti 9, ca sa nu intram in weekend…

Bine, zic, si am batut palma. Cu problema chiriei pe termen scurt rezolvata, sa purcedem la cautarea unor noi clienti.

Ieftin, de criza. Dupa ce termin pensiunile, ma gandesc sa trec si la restaurante. Un design de meniu contra o ciorba de peste plus calcan la gratar. Un logo face o plachie plus doua beri fara alcool, iar pentru o shaorma dau hosting pe patru luni.

Ne revedem la toamna :)

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.