Am decis sa preiau (munca la) Cotidianul

| | Opinii

Va povesteam acum doua saptamani despre decizia lui Sorin Ovidiu Vantu de a renunta la o parte din produsele Grup RC, nominalizate fiind Business Standard, NewsIn si Cotidianul. In cazul acestuia din urma, prohodul incepuse sa fie murmurat inca de la venirea lui Cornel Nistorescu. Era o schimbare de sezon, legata de alegerile care tocmai s-au incheiat, vizibila chiar si pentru cei neimplicati in politica. O dovada simpatica este insusi contul de twitter al ziarului, care a ramas blocat pe 15 noiembrie, aidoma unui ceas cu cuc, fara limbi, pe care nu mai ai de ce sa il intorci: oricum nu iti mai arata ora.

Problema nu a fost ca, brusc, Cotidianul si-a schimbat viziunea si a inceput sa “dea in Basescu”, ci felul in care a facut-o. Fusese, inainte, un ziar iubit, indragit. Aveai ce sa citesti in el, opiniile erau pertinente, Cotidianul era fluid, era viu, era… altceva decat concurenta. Eu insumi ma numaram printre admiratori.

Felul in care schimbarea a fost perceputa de public se vede clar in cifrele oferite de BRAT: tirajul ziarului a scazut la jumatate.

Astazi am aflat ca de fapt nu se inchide, ci ia o pauza. De la 1 ianuarie, ca sa inceapa bine anul. Pauza e programata pana se gaseste vreun investitor, deci s-ar putea sa dureze cel putin pana la primul dezghet major, undeva prin martie. Se vehiculase inclusiv numele lui Adrian Mititelu, intelectualul patron al Universitatii Craiova, dar nimeni nu poate confirma anunturile din piata zvonurilor.

Ce se va intampla cu echipa? Ramane Unde se duce Cornel Nistorescu? Intrebari fara raspuns.

E urat sa sfarseasca asa, Cotidianul. De fapt, orice ziar e pacat sa isi dea sfarsitul astfel. E ca o fregata, candva nava amiral, esuata si transformata in carciuma ieftina, de un patron manelist.

Drept pentru am decis ca trebuie sa ma implic si sa imi ofer serviciile, ca voluntar. Racan, pufan, leat. Asa ca imediat ce public articolul asta, o sa scriu cuiva de acolo. Sunt gata sa fac, moca, orice pentru Cotidianul. Sunt constient de faptul ca, editorial, eu m-am specializat prea mult intr-un stil care nu se pupa neaparat cu cel al acestei gazete, asa ca nu doar despre scris e vorba. Pot sa dau o mana de ajutor si la site, stiu sa fac cafea turceasca pentru redactie, pot sa gletuiesc peretii, am stil la dat cu mopul pe hol… orice.

Etichete:

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.