WordPress: cum putem folosi excerpt pentru crearea unui subtitlu

| | Opinii

Utilizarea functiei the_excerpt() poate avea numeroase intrebuintari, de la modul in care afisam articolele pe prima pagina, pana la introducerea unor campuri in cadrul articolului. In cazul meu, am utilizat functia the_excerpt() pentru a modifica aparitia titlului.

General: proiectul la care am lucrat este un portal de informatii care publica stiri in flux continuu. De aceea, layoutul articolelor a trebuit sa respecte schema generala a unei stiri: titlu – subtitlu – lead – trunchiul stirii.

Am observat ca multe proiecte asemanatoare folosesc campul the_excerpt() pentru a genera leadul sau sapoul. Eu nu am vrut acest lucru, am dorit sa nu sparg textul articolului in doua campuri, in meniul de admin, si am preferat sa folosesc o clasa css pentru a defini caracteristicile leadului. In schimb, am ales sa trec subtitlul in campul the_excerpt() si sa il afisez in interiorul tagului h2 ... /h2, definit de asemenea in css.

Problema: unele articole au subtitlu, altele nu. A trebuit sa specific acest lucru, astfel incat daca in campul the_excerpt() nu este trecut nimic, titlul nu se va modifica. Am facut asta cu ajutorul functiei empty() din php. Iata codul care genereaza titlul:

<h2><?php the_title(); ?> <br>
<i><?php if ( !empty( $post->post_excerpt ) ) : the_excerpt(); else : false; endif; ?></i></h2>

Daca exista excerpt, acesta va aparea imediat sub titlu, italic. Daca nu exista, titlul ramane neschimbat.

Pentru a obtine un font mai mic in cazul subtitlului, am folosit o simpla linie in css.

h2 i {font-size:13px;}

Un demo puteti vedea aici.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.