Va cer ajutorul

| | Opinii

Anul trecut, in luna august, va rugasem sa donam cu totii cativa euro pentru Alex Damian, un pustiulica tare simpatic, de sase anisori, foarte curajos, mai curajos decat multi “oameni mari” care ar fi trebuit sa treaca prin incercarile lui. Am o veste buna. Alex a strans suma necesara, a fost operat in Franta la o clinica specializata si totul a mers bine, pana in prezent, astfel incat este posibil ca in curand sa se intoarca la acasica lui, in Cluj.

Eu nu am donat o suma mare, cred ca doar 10-15 euro, nu imi amintesc exact. Dar faptul ca la fel ca mine au mai fost alte mii de romani este o speranta pentru fiecare dintre noi care va avea nevoie, candva, de… sperante.

Astazi, Daniel Raduta are nevoie de sperante. Pe langa sperante, ca si Alex, Daniel Raduta mai are nevoie si de bani pentru a putea sa se opereze in strainatate.

Nu-l cunosc pe Daniel, dar sunt sigur ca daca ne-am intalni am deveni prieteni in scurt timp. Semanam – el este “calculatorist” la BitDefender, suntem aproape de-o seama, asteapta un baietel… am putea vorbi despre cate-n luna si stele, i-as povesti cum te simti atunci cand astepti pe holul maternitatii si iti vezi bebele pentru prima data, l-as intreba despre ultima versiune de antivirus, despre ce troieni mai circula pe net… am putea vorbi multe daca ne-am intalni.

Numai ca, din pacate, troienii si virusii sunt astazi ultima lui grija. Acum cateva luni a aflat ca are leucemie, a urmat un tratament si are nevoie, mai departe, de un transplant de maduva. Va povesteste el mai multe despre toate astea. Iar transplantul asta costa si va dati seama … comentariile sunt de prisos.

Multi prieteni imi viziteaza blogul, stiu ca cititi cu atentie acum. Voua va zic ca nu pot, singur, sa il ajut pe Daniel cu mai mult de cateva zeci de euro. Si va rog eu, dati si voi macar 10 euro de caciula, ca si cum ati da pentru mine.

Banca Transilvania, agenția Panduri, pe numele Răduță Daniel Mădălin:
EUR: RO72BTRL06404201F02712XX
RON: RO57BTRL064013HAF02712XX

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.