V-aţi ascunselea, varianta cu căţei

| | Opinii

Un mesaj care circula prin social media. Ca el sunt sute.

Ieri am recuperat-o din nou de la hingheri… e o catelusa batranica blanda, de talie mica, sterilizata, dornica de mangaieri si afectiune… nu o doreste nimeni? Va ajunge din nou in mainile hingherilor daca ramane in strada…

Şi urma o poză cu o căţeluşă.

Astfel, aflăm motivul pentru care apar câini în zone în care nu existaseră, unu la mână. Doi, aflăm cât de mult sunt dispuşi aşa zişii iubitori de animale să îşi asume responsabilitatea. L-a recuperat, dar e tot pe stradă. L-a recuperat din nou, semn că practică sportul ăsta de ceva timp.

Aţi înţeles despre ce e vorba, nu? Hingherii îşi fac treaba pentru care îi plăteşte comunitatea locală, adică să strângă câinii de pe străzi. Apoi, organizaţiile îi „adoptă” (a se citi recuperează) dându-le drumul pe stradă. Şi vin iar hingherii şi tot aşa.

Cercul poate fi închis prin câteva soluţii (în afară de eutanasiere, că nu e constituţională): amenzi drastice pentru cei care adoptă şi care pierd câinii pe drum, sterilizare masivă precedată de o campanie naţională de informare şi conştientizare, amenzi la fel de drastice pentru cei care abandonează.

Şi încă ceva: serviciul de ecarisaj să fie externalizat. Ca ăia care ridică maşini. Să fie plătiţi în funcţie de numărul de animale luate din stradă.

later edit: a apărut o scrisoare pe care mă grăbesc să o completez şi să o trimit, ceea ce vă îndemn şi pe voi să faceţi. Amănunte pe arhiblog.ro

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.