Think big, think geek

| | Opinii

Iar revelația a venit într-un moment în care am realizat că m-am apucat de instalat pe o mașină virtuală într-un ESX un server de mail Axigen doar “for fun”. Lucrasem o săptămână cu diverse scripturi și scriptulețe pentru echipamentele din academie și eram sătul de ele, voiam să fac ceva mai distractiv. Și asta la mine s-a tradus în momentul respectiv prin instalarea, configurarea și testarea unui server de mail. Dacă nici asta nu mă face geek atunci zău că nu știu ce-ar mai trebui să fac…

De aici.

Il citesc de multa vreme pe autorul acestui paragraf, pentru ca de multe ori ma regasesc in ceea ce spune. Eu nu stiu aproape nimic despre administrarea serverelor (poate, un pic de Apache), dar imi dau seama ca inca mai exista pe lumea asta oameni care (inchipuiti-va!) muncesc din placere. Nu au facut dreptul ca e la moda, nu s-au dus la ASE ca e banos si nici nu s-au angajat in relatii publice ca e trendy. Fac un lucru si il fac bine. Atat de bine, incat lucrul ala devine o extensie a eului, devine parte din tine si esti mandru sa vorbesti despre ceea ce faci la o bere, esti atat de pasionat de lucrul ala incat il faci si in timpul liber.

Eu am doua pasiuni, care se impart in mod egal. Internetul si plantele. Din prima imi castig existenta, dar imi selectez clientela prin filtrul celei de a doua. Nu as dezvolta un proiect pentru cineva din domeniul imobiliar, bunaoara, sau cel putin nu azi. Poate cand nu oi mai avea clienti. Prefer sa lucrez cu firme din agricultura – sunt oameni pe care ii cunosc, unii mi-au fost colegi in Agronomie, am dezvoltat relatii apropiate de-a lungul timpului si stim ce vrem unul de la altul. Prefer sa ma adresez unui grup restrans de public, dar oferind exact ceea ce vor cei din acel grup.

In timpul liber, atata cat mi-a mai ramas, citesc docs.jquery.com sau stau cu degetele bagate pana la incheietura in pamant de flori. Reconfortant, nu? Cateodata am chiar un strat subtire de noroi pe tastatura.

Cateodata e bine sa afli ca nu esti singur.

GEEK

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.