TEST: Americanii nu prea știu să puna pe hartă statele Europei. Noi știm să le punem pe ale americanilor? :D

| | Opinii

Un articol de pe buzzfeed arată ce greșit pun americanii statele Europei pe hartă (hă, hă, americanii nu sunt așa deștepți).

Spre surprinderea și bucuria mea, mulți dintre ei au pus România corect!

„Nu ştim exact dacă să plângem sau să râdem atunci când descoperim că România este recunoscută mai ales drept ţara de unde vine Borat (personaj de film satiric), este încurcată adesea cu oricare altă ţară din Estul Europei sau este pur şi simplu o enigmă ne nepătruns, înlocuită de semne ale întrebării”, zice Bianca Andrieș pe Adevărul.ro care a preluat repede articolul de pe buzzfeed.

Eu nu am plâns și nici nu am râs, doar am zâmbit. Apoi m-am apucat să văd dacă știu cel puțin la fel de mult despre geografia Statelor Unite pe cât știu americanii despre Europa. Așa că mi-am luat o hartă goală și am urcat-o în photoshop.

Cu rușine în glas mărturisesc că ăsta a fost rezultatul meu, am nimerit corect doar cinci state. (Nici nu îmi amintesc dacă am învățat vreodată harta asta la geografie, îmi cer scuze, doamna Molia).

Și acum pot să râd mai departe de americani :) Mie mi-am pus singur 3 (trei).

Puteți să faceți și voi testul, cu siguranță vă descurcați mai bine decât mine. Aveți harta mai sus, notați-vă statele pe ea. Prin comparație cu ce am făcut eu, americanii care au completat testul ăla sunt brici la geografie. Sper să salvați voi rușinea.

Rezultatul corect e aici, dar nu trageți cu ochiul înainte!

P.S. Alta era situația testului meu dacă aș fi analizat o hartă a Caucazului :D

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.