Supa de linte rosie
Ieri am avut prima incercare de gatit linte rosie. Pornisem de la ideea unei salate cu linte si legume. In schimb, mi-a iesit un terci incolor, de pe urma caruia am invatat ca:
1. lintea rosie capata, prin fierbere, o culoare alba-fasolie.
2. Se pregateste mai repede decat orezul, in 15 minute era fiarta si rasfiarta, cu bobul spart.
Ca sa dreg busuiocul, mi-am reconsiderat obiectivul si din salata am dat-o inspre ciorba. Am fiert rapid niste legume (morcov, ardei, rosii, ceapa) si le-am amestecat cu lintea mea (care parea un fel de coliva). Am pus boia pentru culoare si smantana sa ajut compozitia sa devina mai cremoasa.
Tot nu a iesit ceva mancabil pana nu i-am adaugat, la ultimul clocot, o mana de frunze de menta si doua cani de zeama de agurida, mai acra decat un inspector de la ANAF.