Sfaturi utile pentru călătoria în Arabia Saudita

| | Opinii

Pașaport: pentru urgențe, puteți solicita eliberarea unui pașaport temporar. Acesta are valabilitatea de 1 an, se eliberează în 2 ore și costă aproximativ 200 lei.

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU OBȚINEREA PAȘAPORTULUI TEMPORAR

Mergi la CEC și plătești trei taxe: o taxă consulară (32 lei), taxă pentru emiterea pașaportului (84 lei) și o taxa de urgență (100 lei). Îi spui casierei că plătești taxele pentru emiterea pașaportului de 1 an și va ști ce să îți dea.

Mergi la Direcția pașapoarte din strada Nicolae Iorga (NU în Pipera). Strada Nicolae Iorga este la 50 de metri de Piața Romană, pe partea dreaptă cum mergi pe Bulevardul Dacia către Calea Victoriei. Trebuie să ai la tine buletinul de identitate și cele trei chitanțe de la CEC. Depui cererea în corpul C, etaj. Funcționarul îți dă un bon cu care, peste 2-3 ore, te prezinți în Corpul B etaj și îți ridici pașaportul.

VIZA DE ARABIA SAUDITĂ

Regimul călătoriei cetățenilor români în Arabia Saudită este pe sistemul vizelor. Pentru obținerea unei vize (turistică, de afaceri etc) mergeți la Ambasada Arabiei Saudite în România din Str. Polona nr.6, Sector 1, Bucuresti. Documentele necesare diferă în funcție de scopul vizitei. Pentru a vă informa asupra acestor documente, puteți să sunați la telefon: 210 91 09; 210 92 21; 210 87 16 sau trimiteți un email la ksa_embassy at yahoo.com. Programul de lucru de lucru: luni-vineri, orele 9.00-15.00.

COMUNICAȚII ÎN ARABIA SAUDITĂ

Vodafone are acord de roaming cu Arabia Saudită. Pentru informații sunați la *222. Funcționează inclusiv internetul mobil oferit de Vodafone, dar este destul de scump. O soluție avantajoasă este să apelați la unul din produsele furnizorul Saudit de telecomunicații.

Astfel, internetul mobil (modem inclus) pentru laptop costă începând de la echivalentul a 120 de lei.

Pentru comunicații mobile, cumpărați cartele prepaid (de la echivalentul a 30 de lei), valabile 120 de zile. Pentru acestea puteți seta un număr favorit din România, pe care îl veți putea apela cu un discount de 25%.

Informațiile se actualizează

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.