Rostul lui Brad Florescu nu este rostul lui Dan Puric

| | Opinii

rar mi-a fost dat să văd un articol mai deturnat decât cel scris în 2010 de Brăduţ Florescu, care acum îi este atribuit cu sârg lui Dan Puric.

Să iei ceva de pe net şi să dai mai departe fără sursă a devenit banal. Dar să iei un text pe care să îl pui apoi în gura altui autor, asta nu pot să înţeleg.

Ştiţi ce mă întreb?

Ce o fi fost în capul primului om care a copiat textul şi a zis apoi că ar fi scris de Dan Puric?

Nu sunt decât două posibilităţi: ori a făcut-o intenţionat, cu un scop obscur, ori a găsit textul şi, neştiind cine l-a scris, s-a gândit el – aşa – că cine l-ar fi putut scrie? Pleşu nu, că ăla scrie plicticos, Tudor Chirilă nu, că ăla scrie mai profetic şi mai mult pentru liceeni, a… gata, ştiu! Dan Puric, că e mai la modă!

bradut_florescu

Un alt lucru pe care nu îl înţeleg, de data asta la cei care administrează Bistriţa Online: după ce publici o rectificare, de ce nu modifici şi articolul iniţial? S-a distribuit deja tirajul, sau cum?

În fine, pe neanderthalienii cărora le spui adevărul, dar ei preferă să o ţină pe a lor, îi înţeleg. „Normal că e textul lui Dan Puric, că de el a auzit toată lumea! Cine mai e şi Florescu ăsta? Doooogh!”

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.