Rețeta MEA de sarmale în dovleac la cuptor

| | Opinii

carne-pui-linte-sarmale-coapte-dovleac Iarnă de iarnă noi rețete de sarmale mi s-au adăugat la catastif. Sarmale în stil levantin (cu morcovi mulți, în foi de viță), sarmale din pește, sarmale din pui, sarmale de oaie…

În bucătăria unui musulman veți putea întâlni toate felurile posibile și imposibile de sarmale, numai pe cele „clasice” din porc nu :)

De data asta am vrut să încerc sarmalele coapte în dovleac. Din rețetele de pe internet am ales doar dovleacul, în rest am improvizat.

Așadar…

Sarmale cu pui, linte și ciuperci coapte în dovleac

sarmale-dovleac – pulpe de pui dezosate
– ciuperci agaricus
– morcovi
– ceapă
– linte roșie
– boia
– legume (un pachet de legume congelate hortex)
– mărar
– usturoi
– roșii
– ardei semi-iute
– cimbru
– varză murată

Am tocat carnea de pui, ciupercile, ceapa, câțiva morcovi și restul de legume. Am amestecat totul la lighean împreună cu linte, boia, cimbru, ulei de măsline, un strop de sare. Am pus și jumătate de ceașcă de orez, pentru conformitate.

Am umplut foile de varză cu amestecul. Mie mi-au ieșit mari că și eu sunt mare. Voi puteți să le faceți mici.

Am pus la foc oala mare și groasă umplută pe principiul un strat de sarmale, apoi suc de roșii și morcovi întregi sau jumătăți. După o oră am scos sarmalele, am tăiat pe jumătate un bostan, am îndesat sarmalele înăuntru, l-am înecat în suc de roșii (voi puteți să puneți vin) și am mai lăsat la cuptor să se coacă bine.

A ieșit chestia asta.

sarmale-coapte-in-dovleac

Și așa arată sarmaua pe dinăuntru :D

sarmale-coapte-in-dovleac-carne-de-pui

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.