Referitor la tevatura windows / linux

| | Opinii

Tevatura e mult spus, hai sa nu dam prea multa importanta unei dispute la care participa o mana de internauti romani. Daca nu stiti despre ce naiba vorbesc, nu ati pierdut nimic, va fac eu un rezumat.


Persoane cu influenta in mediul online si-au exprimat sustinerea pentru sistemele de operare microsoft – marea familie windows. Opiniile lor s-au dovedit pertinente, argumentate si, mai ales, credibile. Nu la fel de pertinente s-au dovedit si comentariile – fie ele pro sau contra – care au aparut in urma publicarii acestor opinii. Foarte putini comentatori au stiut sa priveasca detasat aceasta problema, majoritatea s-au dovedit fie militanti linux, fie luptatori inrolati in gherila windows. Un razboi purtat cu ironii ieftine, cu aroganta de genul “prostilor – adevarul suprem este la mine”.

Nu stiu cati dintre acei aprigi comentatori isi vor fi dat seama, intre timp, ca Microsoft lanseaza un nou sistem de operare si are nevoie de – dati-mi voie sa folosesc un cuvant pretentios, dar la moda – buzz. Pe romaneste, vrea sa faca valuri, vrea sa isi lucreze imaginea.

Asijderea, comentatorii vor fi scapat din vedere faptul ca liderii de opinie, cei pe care i-am numit persoane cu influenta in mediul online, din asta isi castiga painea. Au devenit lideri de opinie tocmai pentru a-si vinde opiniile! Desigur, unii o fac cu perdea si cu bun simt, pastrandu-si verticalitatea si “independenta”, altii se vand grosolan, pe o punga de faina, precum alegatorii din satele uitate de lume.

Dezbaterea iscata a dovedit, inca o data, ca oamenii sunt foarte usor de manipulat. O vreme am trait cu senzatia ca asta este valabil doar pentru cei traiti in comunism. M-am inselat, noua generatie a mostenit aceasta slabiciune. Ei vor consuma aripi de pui de la KFC pentru ca asa li se spune, se vor spala pe dinti cu Norvea si vor purta adidasi Torsion la fel cum parintii lor nu papau nicio masa fara peste.

Revenind la miezul dezbaterii – windows sau linux, eventual OSx – raspunsul este banal: folosesti masina si sistemul de operare care te ajuta cel mai bine sa iti faci treaba.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.