Pune mana pe chelie, sa castigi la loterie

| | Opinii

Am inteles ca iarasi s-a adunat o suma frumusica la 6/49. Eu nu sunt jucator, cred ca am luat de vreo doua ori lozuri si o singura data am completat o hartie din asta, de la loterie. Nu s-a prins de mine, asa cum nu s-a prins nici un alt joc de noroc. Totusi, inclin sa cred ca voi castiga de data asta. Si pentru ca sunt altruist, ma ofer sa va cumpar si voua biletele, daca vreti, pentru ca sunt convins ca voi avea mana buna. Sa ma explic.

Mami e la primarie de azi de dimineata sa rezolve un teanc de hartii legate de concediul ei. Maria doarme. Mihai nu vrea sa doarma, asa ca am ramas ca baietii, in restul casei. In mod normal, am fi iesit prin curte, dar daca se trezeste Maria si plange trebuie sa o auzim. Asa ca stam in casa. In casa ne jucam. Unul din jocurile noastre preferate este ascunsul in sifonier.

Mihai se ascunde, tati il cauta si ciocane la usa. Mihai rade pe infundate, tati deschide usa brusc si zice: aaaaaaaa! si Mihai rade si mai tare. Apoi Mihai fuge, face o tura de camera si se ascunde iar.

In urma cu vreo zece minute, Mihai s-a ascuns iar in sifonier, iar eu l-am lasat ceva mai mult. Sa aiba emotii, m-am gandit. E, si a avut intr-adevar. Am auzit eu o vanzoleala, dar am presupus ca se indeasa mai bine intre haine sa nu il gasesc. Am o presimtire sumbra si deschid usa incet. Ochii lui Mihai apar scanteietori si umezi in intuneric, clipind la rastimpuri, intr-un abur ireal, parca desprins din alta lume. Pe masura ce deschid usa aburul se revarsa in incapere invaluind-o in miros de sulf si pucioasa, iar glasul cristalin al lui Mihai ma readuce in prezent.

– A facut maiai caca…! N-ai pepars!

Undeva, intre pardesiul meu vintage si malderul de asternuturi fosforescent-chinezesti sedea nemiscat El. The holy shit. Constient de realizarea sa Mihai paseste triumfator afara, impleticindu-se cu pantalonii in vine. Ma gasesc in fata unei dileme. Sa spal repede copilul sau sa scot situatia din sifonier? Ma uit inca o data inauntru. Mi s-a parut ca intrezaresc la El, the Holy, cateva din calitatile viitorului presedinte al Romaniei. Mandru, teapan si scrobit, mare la stat, patrunzator. Nu am de ales, il apuc cu mana si pasesc apasat spre baie repetand in gand: this is ok, this is not wrong, this is only organic matter…

Dupa ce am spalat copilul si m-am frecat chirurgicaliceste cu sapun pe mana, am reusit sa salvez sifonierul aruncand la inmuiat singura piesa textila atinsa in mod direct de hazard: o fata de perna. Restul pareau in ordine, dar efectele pot aparea si mai tarziu asa ca le tin sub observatie. Intre timp camera a fost izolata si geamurile larg deschise. Mami nu stie si probabil nu va afla prea curand, nu vrem sa alertam populatia. Se poate produce panica si dezordine. O sa ii comunicam diseara.

PS: din respect pentru cititori, de data asta nu voi publica poze.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.