Propunere din partea liberalilor: Klaus Johannis prim ministru

| | Opinii

Azi am auzit, in sfarsit, o idee decenta a liberalilor. L-au propus pe Klaus Johannis, actualul primar al Sibiului, ca prim-ministru in fruntea unui guvern de tehnocrati ce ar trebui, teoretic, sa tina economia in frau pana dupa alegeri. Asta, desigur, in cazul in care guvernul Boc II va cadea in urma motiunii de cenzura, ceea ce ar reprezenta o premiera in politica post-decembrista.

De ce spun ca este o idee buna? In primul rand, pentru ca liberalii nu au alta propunere. Klaus Johannis este neutru in contextul politic actual. El face parte din Forumul Democrat al Germanilor, neavand legaturi nici cu socialistii, nici cu democrat-liberalii, nici cu liberalii. Iar cu UDMR-istii nici atat. Pe romaneste, domnia sa ar impaca si capra si varza.

Doi la mana, PNL-ul face, astfel, o prima miscare pozitiva. Avand o campanie cvasi-axata pe “ideologia” anti-Basescu, vin in sfarsit cu un element constructiv: aduc in fruntea guvernului o persoana pusa sa munceasca, nu sa latre impotriva lui Traian Basescu. Iar oamenii sunt satuli de latraturi si de urlat a paguba.

In ceea ce ma priveste, tragand cu ochiul in istorie, nu pot sa nu fac o paralela cu aducerea dinastiei de Hohenzollern in Romania, la 1866. Sunt convins ca schimbarea Romaniei (in bine) se va petrece mult mai rapid cu un presedinte ungur si un prim-ministru svab.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.