Patru voci în spiritualitate: Abish Brodt, Ani Choying Drolma, Cristian Deheleanu şi Mishary Al Afasy

| | Ce ascult

Patru voci, patru religii. Abish Brodt, Ani Choying Drolma, Cristian Deheleanu şi Mishary Al Afasy.

patru-voci-spiritualitate

I-am ales pentru vocile lor, în contextul religiei pe care o practică fiecare, dar şi pentru pasiunea şi pentru sufletul pe care îl picură în sunet. Sunetul este una din cele mai importante părţi ale ritualului, indiferent de credinţa fiecăruia. Cântecul are, astfel, darul de a-l apropia pe om de Divinitate într-un mod estetic şi plăcut auzului. În ritual, contează atât mesajul, cât şi forma acestuia. Cei patru sunt enumeraţi mai jos în ordine alfabetică. Să îi ascultăm :)

Abish Brodt

Rebbe. Evreu hasidic şi cântăreţ. Nu cunosc prea multe despre hasidism, dar sper să învăţ. Pasiunea şi naturaleţea cu care cântă m-au făcut să caut mai multe înregistrări cu el.

Ani Choying Drolma

Călugăr budist, născut în Nepal la Katmandu. Cântă Mantra Compasiunii. Una din cele mai melodioase şi cristaline voci pe care le-am auzit.

Cristian Deheleanu

Preot ortodox. Cântă Paharul Mantuirii, de Evstatie Protopsaltul, alături de corul „Te Deum Laudamus”. Este printre puţinii basso profondo din bisericile ortodoxe româneşti. Am avut bucuria să îl aud pe viu acum mulţi ani, la biserica Sfântu Gheorghe Vechi din Bucureşti. În prezent, slujeşte la Biserica Adormirea Maicii Domnului – Malaxa din Bucureşti, str. Nicolae Roşu.

Mishary Al Afasy

Sheik musulman şi un cunoscut recitator din Coran. Sura QAF, recitată mai jos, este una din preferatele mele.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.