Oprescu si-a vanghelizat singura sansa de a-l infrange pe Traian Basescu in alegeri

| | Opinii

L-am urmarit zilele trecute, in cadrul unei emisiuni pe un post de televiziune. Stiam ca e demagog, populist, slobod la gura. L-am descoperit de data asta grobian, un Vanghelie cu stetoscop. Nu convinge prin nimic!


Este clar ca se adreseaza unui segment de populatie saracit, lipsit de educatie si discernamant, dar nici macar acela nu il va vota daca nu i se promite nimic. Ori Oprescu nu promite nimic nimanui (nici macar autostrazi), in afara faptului ca urmeaza sa ii ia fotoliul de presedinte lui Basescu. Nu are program, nu are viziune, nu are nici macar rezultate in rastimpul scurs de la instalarea sa la Primarie. Ba din contra, Bucurestiul nu s-a schimbat si nu se intrevede nici macar intentia schimbarii.

Dintre toti, Sorin Oprescu era singurul candidat cu sanse serioase de castig la alegeri. Din pacate pentru el, echipa care ii pregateste discursul public a gresit indrumandu-l spre o vulgaritate care nu prinde la un asemenea nivel – drumul catre Cotroceni.

Da, un Primar are voie sa se scarpine la oua, sa scuipe seminte, sa iasa “pe teren” in slapi si bermude, asta e meseria lui, sa stea cu cetatenii urbei la taraba. Dar cand vine vorba de diplomatie, de politica internationala, ai nevoie de un rafinament aparte. Pe care Sorin Oprescu nu il arata.

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător. Îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală.