Obiceiuri-sănătoase. Iaurt şi atât. Fără lapte praf şi aditivi

| | Opinii

Un iaurt dimineaţă poate să facă parte din lista de #obiceiurisanatoase. Desigur, există şi câteva condiţii.

În primul rând, organismul trebuie să tolereze şi să asimileze iaurtul, pentru că există şi oameni pentru care un iaurt pe burta goală e similar cu un război declarat stomacului.

În al doilea rând, un iaurt sănătos este un iaurt natural. Cu cât mai natural, cu atât mai sănătos. Asta e o părere proprie, nu o luaţi ca literă de lege. Nu este un lucru nou că marile companii botează iaurtul, adăugând în reţetă lapte praf şi alte ingrediente pentru a-i uniformiza textura, pentru a-i îmbogăţi gustul, aroma.

Nu zic doar de Danone că face asta, e o practică generalizată. Am pomenit totuşi de Danone pentru că ei comunică în campania #obiceiurisanatoase pe ideea „ce sănătos este iaurtul nostru”, ceea ce induce în eroare. Nu, iaurtul este sănătos în general, indiferent de brand, doar pentru unele persoane, cu atât mai sănătos cu cât este mai proaspăt şi natural.

Dacă ar fi să aleg un brand, iată ce îmi cumpăr eu. Îl găsiţi în hala Obor, la etaj. Este iaurt din lapte de capră, produs de ferma Rupi, natural, fără lapte praf şi aditivi.

iaurt din lapte de capra obiceiuri sanatoase danone

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.