Mircea Geoana, un Jupi vanatorul al politicii romanesti

| | Opinii

mircea-geoana-elmerCel mai bun lucru petrecut cu ocazia acestor alegeri este ca romanii si-au redescoperit umorul. De la moartea lui Bula, survenita undeva in obscuritatea anilor 2000, bancurile sanatoase, de bodega, aproape disparusera. Le luasera locul filmuletele de pe youtube, glumitele de birou si unele incercari timide de bancuri politice.

Niciunul dintre ele nu a reusit sa ma faca sa rad, asa cum m-au facut bancurile cu Mircea Geoana, aparute la doar cateva ore de la celebrul dans al victoriei.

Astfel, pe 8 decembrie google contabiliza 275.000 de pagini pentru cautarea “bancuri cu geoana“. Astazi, sunt 302.000. Asa cum va spuneam, Mircea Geoana nu a ajuns presedinte, dar va ajunge noul Bula al romanilor.

Totusi, cel mai bine Mircea Geoana este reprezentat de un alt personaj celebru al umorului: Jupi vanatorul. Desi a avut o viata scurta, traita mai ales pe holurile caminelor studentesti, Jupi vanatorul a ramas in memoria colectiva prin urmatorul banc.

Cica Jupi vanatorul mergea prin padure, cu pusca la ochi. Dintr-odata, vede ursul, intins la soare undeva intr-o poiana. Se opreste, apasa tragaciul si poooc. Ursul se ridica, se pipaie, se uita in jur, il vede pe Jupi care ramasese cu pusca la ochi.
– Ia vino incoa ma! Ia uite ce mi-ai facut la blana, vezi gaura asta la umar?
– Ursulee, sa moara sa faca, ca nu am vrut…
– Ce n-ai vrut, ma, ce n-ai vrut. Treci aici, sugi p..a.
– Hai ma ursule, ca n-am fost atent, nu mai fac, sa moara mama!

Nimic. Ursul se arata neinduplecat, Jupi vanatorul savarseste samavolnica fapta si pleaca. Acasa, nervos, sparge, urla, isi ia un aruncator de mine si se intoarce in padure cu sete de razbunare. Vede ursul in poiana, incarca arma, buuuum. Ursul se ridica, se pipaie, iar vede o gaurica in blana, iar tipa la Jupi vanatorul.
– Bai frate, tu ej nebun? A doua oara? Tu iti bati joc de mine? Ia treci incoace!
– Ursule, stai frate, gata, am inteles cat esti de puternic, nu mai fac, jur…
– Nimic, treci incoace si sugi p..a.

iar ajunge acasa Jupi nervos, isi cumpara tanc, alimenteaza cu motorina si munitie si direct cu el in padure, vrrrrrrm. Ursul aude senilele, se ridica, il vede pe Jupi si ii striga. Jupi opreste motorul si scoate capul pe chepeng.

– Jupiiii!
– Da ursule!
– Tu nu esti vanator, ma, esti muist!

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.