(p) Masina electrica Renault Twizy

| | Opinii

renault-twizy

Renault Twizy reprezinta cel mai nou model de autoturism din portofoliul constructorului de masini, Renault. Twizy este un autoturism electric cu doua locuri si care functioneaza pe baza unui motor electric ce se poate reincarca de la o priza de curent electric. Motorul electric cu care este dotat noul Renault fabricat in una din uzinele Renault din Spania, ofera acestuia o autonomie de pana la 100 km cu o singura incarcare.

renault-electric

In 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt, reprezentantii Renault au dezvaluit intentia de a construi un nou model de autoturism bazat exclusiv pe energie electrica. 2 ani mai tarziu, toti cei interesati de viitorul autoturism Renault Twizy au avut oportunitatea de a face o rezervare. In 2012, Renault Twizy este lansat pe piata franceza, ulterior ajungand si pe alte piete din Europa ca Spania, Marea Britanie sau Germania.

Noul autoturism electric este disponibil in 2 variante, pretul de pornire fiind de aproximativ 7000 de Euro, fara a include bateria ce pune in functiune motorul electric. Bateria se poate inchiria pe baza unei taxe lunare ce include garantia acesteia si asistenta rutiera. Din 2012 pana in prezent, Renault a reusit comercializeze autoturismul electric in peste 12.500 de unitati.

masina-electrica

In ciuda aspectului sau unic si compact, dar si a dimensiunilor reduse, noul autoturism electric Renault ofera siguranta 100%, avand in dotare un airbag frontal, centuri de siguranta in 3 si 4 puncte, sistem de dezaburire, precum si frane cu disc pe toate cele 4 roti. Twizy are 2.32 m lungime, 1.10 m latime si o inaltime medie de 1.46 m. Indiferent de modelul disponibil ales, Twizy poate fi achizitionat fara portierele verticale sau cu jante de aliaj si senzori de parcare, daca viitorul proprietar doreste acest lucru.

Modelul Urban 45 functioneaza pe baza unui motor electric de 4 kW si 5 CP si poate ajunge la o viteza maxima de 45 km/h. Datorita vitezei mici pe care o poate atinge, acest model poate fi condus de persoane ce au varsta minima de 14 ani si care detin un permis valabil pentru acest tip de autoturisme. Urban 80, al doilea model Twizy, poate atinge o viteza maxima de pana la 80 km/h functionand cu un motor electric puternic de pana la 17 CP. Aceste viteze maxime sunt variabile, depinzand in mare masura de modul de utilizare al autoturismului, precum si de conditiile meteorologice sau a caii de rulare.

Modelul Twizy de la Renault este dotat cu o baterie din Litiu-Ion, amplasata sub scaunul soferului si are o greutate de pana la 474 kg. Bateria poate fi reincarcata complet in 3 ore si jumatate cu ajutorul unui cablu extensibil. Incarcarea se poate realiza de la orice priza de 220 V, dar si de la statiile de incarcare disponibile in locuri special amenajate.

La un an de la lansarea Twizy, Renault a anuntat ca va intra pe piata de autovehicule de transport de marfa prin Twizy Cargo. Acest nou model de autoturism a fost conceput pentru a transporta marfuri de cu un volum de pana la 180 litri sau cu o greutate maxima de 75 kg.

Renault Twizy a fost lansat in Romania la inceputul lunii iunie si functioneaza pe baza unui motor electric produs in Europa. Deoarece motorul este o piesa ce se poate defecta usor, datorita infrastructurii cailor de rulare din Romania, se poate apela la un distribuitor de motoare electrice autohton. De exemplu, BRACO INDUSTRIAL este un distribuitor cu renume in domeniu, avand o experienta de peste 25 de ani in domeniu.

Echipa BRACO poate fi contactata prin intermediul site-ului: www.bracoindustrial.ro, acolo fiind disponibile toate datele de contact ale companiei. Deasemenea, pe site sunt disponibile si alte tipuri de motoare electrice ce pot fi utilizate in cadrul unor masini industriale.

articol sponsorizat de Braco Industrial

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.