Marcela Pîslă de la Cuţu-Cuţu a câştigat premiul „Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”

| | Opinii

Un comunicat de presă emis şi semnat de Marcela Pîslă, patroana preşedinte al asociaţiei Cuţu-Cuţu, titrează furtunos: „câinii nu sunt evrei ca să fie duși la Aushwitz”.

Trecând peste greşeala scuzabilă de ortografiere a numelui localităţii, afirmaţia e limpede că nu poate beneficia de aceeaşi îngăduinţă. Reiese că pentru aceşti reprezentanţi ai „iubitorilor de animale” câinii ar fi superiori evreilor.

Cireaşa de pe tort vine însă după ce scandalul a izbucnit. În loc să spună omeneşte – bă, asta e, am greşit, ne asumăm cele spuse pentru că nu suntem atât de deştepţi încât să redactăm un comunicat inteligibil – Marcela Pîslă declară că într-adevăr titlul nu a fost inspirat, dar lasă ca a fost bine, că uite câţi oameni au aflat de noi în felul ăsta!

„Nu vrem sa reiterăm la nivel mai mic, cu câinii, ce s-a întamplat cu evreii. Titlul n-a fost cel mai inspirat, abia dupa aceea ne-am dat seama că se poate interpreta şi altfel. Dar tocmai pentru că este ambiguu oamenii au intrat pe site”, a declarat Marcela Pîslă, potrivit ziare.com

Pentru posteritate, vă ofer şi documentul.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.