Mâncare de hrișcă (pui, corcodușe, hrișcă și leurdă)
Nu credeam că o mâncare atât de simplă poate fi atât de bună la gust. Hrișca a fost o noutate pentru mine și mi-a reușit din prima. Rezultatul? Peste așteptări.
Ingrediente:
- pulpă de pui dezosată
- 300 g hrișcă
- zeamă de corcodușe verzi
- o lingură de pastă de tomate
- leurdă (congelată, în cazul meu)
- o ceapă mică
Totul a început cu hrișca pe care am lăsat-o în apă 12 ore. Boabele s-au înmuiat până s-au transformat într-un fel de colivă cu textură mai grea. Am tăiat puiul în bucăți mici și l-am tras câteva minute în tigaie cu ceapa tocată mărunt. Eu i-am aruncat deasupra și o tonă de ardei iute și condimente orientale, dar nu mă băgați în seamă, cred că e suficientă puțină sare.
Apoi, se adaugă pasta de tomate care se stinge cu zeamă de corcodușe verzi. Îi dă un gust acru și delicios. Sunt conștient că peste câteva săptămâni nu vom mai avea corcodușe verzi, bănuiesc că se poate înlocui cu suc diluat de lămâie. Am lăsat să bolborească alte câteva minute, ocazie cu care i-am aruncat și o legătură de leurdă pe care am congelat-o astă primăvară. În lipsa ei, se poate adăuga usturoi.
Condimentele sigur că sunt după gust, dar eu recomand oregano și busuioc, care merg de minune cu pasta de tomate și puiul. Hrișca nu face decât să lege puiul și toate aceste arome și vine, desigur, cu propria contribuție, mai ales în privința texturii.
Am făcut des (și foarte des) acest fel de mâncare, dar cu orez în loc de hrișcă. De acum înainte o să echilibrez situația :)