leoaica-de-pe-voronet

Leoaica de pe Voroneț

| | Carti publicate, Ce scriu

„Leoaica de pe Voroneț” este titlul primului meu volum de poezii apărut în luna mai 2014.

leoaica-de-pe-voronet

Mulți mi-au spus că de ce poezii, că cine mai are timp și motivație să citească poezie astăzi. Că nu cumpără nimeni, uită-te în librării, mi-au spus. E drept, nu prea mă uit în librării, așa cum nu mă uit nici în jurul meu. Mie îmi place să privesc doar înainte și din când în când în sus, asta numai atunci când stau sub copaci.

Am scris poezii și am ținut ca ele să fie primele publicate pentru că au fost calea cea mai dreaptă dinspre durere către liniște. Cele mai multe așa s-au născut și au fost scrise apăsat, tăios, pentru a reteza din prea multul celor ce le simțeam și care mi se întindeau, uneori, ca o iederă dinspre inimă în gât, împreună cu o străvezie senzație de sufocare, cunoscută de toți cei care, la rândul lor, simt prea mult și prea deodată durerea lor sau durerea celor din jur.

Leoaica de pe Voroneț este cea pe care o strig de pe malul râului care desparte oameni, oameni care așteaptă ceea ce va veni. Dintre toate sufletele zugrăvite în scena Judecății, eu am ales o leoaică, singurul care îl cunoaște pe al meu.

Prețul unei cărți este 20 de lei. Livrare gratuită în București.

Pe 15 mai 2015 s-a vândut ultimul exemplar. Până când va fi disponibil un nou tiraj, cartea poate fi cumpărată în format electronic de aici.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.