Întrebare legată de expoziţia de corpuri umane

| | Opinii

Mulţi oameni şi o serie întreagă de asociaţii contestă expoziţia de corpuri umane plastinate care poate fi vizitată în aceste zile la Muzeul Antipa. În opinia lor, este lipsită de etică. De cealaltă parte, alţii le răspund acuzatorilor că e vorba de ştiinţă, de anatomie şi că nu e cazul să fim retrograzi.

Întrebarea mea e de ce, în acest caz, nu este deschis publicului şi muzeul Institutului de Medicină Legală din Bucureşti, înfiinţat de profesorul Mina Minovici?

Care este diferenţa dintre cele două exponate de mai jos? De ce unul este considerat „artă” sau „ştiinţă” şi este recomandat copiiilor de toate vârstele, iar cel de al doilea este rezervat specialiştilor?

Muzeul „Mina Minovici”: „Muzeul are circuit închis fiind rezervat numai specialiştilor din domeniul medicinii legale, organelor de justiţie şi studenţilor” (inpolitics.ro)

Expoziție educativă „The Human Body”: „Poate că veți spune că expoziția nu este una dedicată copiilor, dar cred că este o oportunitate pentru a învăța despre anatomie, despre mușchi, oase și cum funcționează corpul uman și mai presus de asta să învețe să-și respecte corpul și să-l îngrijească cu drag” (urbankid.ro)

expozitie-corpuri-plastinate-vs-muzeul-mina-minovici

fetusi-expusi-antipa-iml

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.