Despre IndAgra 2009 si cel mai rece loc din Univers

| | Opinii

Saptamana mea de lucru incepe fix la 00.00 AM, in fiecare luni. In timp ce imi pregateam un ceai de cicoare, nevasta-mea ma anunta ca acceleratorul de particule este cel mai rece din sistemul nostru solar, cu vreo minus 270 de grade Celsius (barfe de tocilari).

Vi se pare mult? Mie nu – avand in vedere ca, in Antarctica, in 1983, s-au inregistrat -89 de grade Celsius. Si gasesc aici o discrepanta uriasa intre extremele Universului cunoscut, in materie de temperatura asa cum o percep oamenii. Pe de o parte, avem aproximativ -220 de grade pe suprafata planetei planetoidului Pluto, dar stim ca intr-o explozie solara sunt milioane de grade Celsius, cu plus in fata.

Nu ar trebui sa existe un echilibru? Sa fie plus un milion de grade pe o stea, dar si minus un milion in alt loc din Univers? Inseamna ca, aritmetic, facand o medie intre cele doua extreme, zeroul universal este in alta parte decat acolo unde l-am fixat noi.

Si acum sa trec la IndAgra. V-am promis niste poze, sunt pe drum, vor fi aici imediat ce voi schimba tema blogului, adica maine sau poimaine. Insa nu ma pot abtine, trebuie sa va arat una din ele, care exprima legatura dintre programele si strategiile Romaniei si cel mai rece loc din Univers. Un fel de luminita de la capatul tunelului.

indagra 2009

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.