(p) De ce cainii au nevoie de pat

| | Opinii

pat-caini-animale-de-companie

In timp ce majoritatea dintre noi nu ne gandim la propriul pat ca la un obiect personal de nepretuit, acesta este singura piesa de mobilier fara de care nu am putea trai. Un pat bun asigura izolatie, caldura, suport pentru spate si articulatii si un sentiment de siguranta. Atunci cand un caine are propriul pat, el obtine toate aceste beneficii si mult mai mult.

Atunci cand proprietarii de animale de companie se intreaba ce obiecte au nevoie sa cumpere pentru cainele lor, un pat bun este intotdeauna in partea de sus a listei, impreuna cu zgarda, lesa, precum si vasele pentru hrana si apa. Patul pentru caine este atat de important incat acesta este considerat un obiect obligatoriu, indiferent de marimea, rasa sau varsta animalului.

Printre beneficiile pe care le poate oferi un pat patrupedului nostru, putem enumera:

1. Ofera cainelui confortul termic necesar, atat pe timp de iarna, cat si vara.

2. Furnizeaza cainelui tau spatiul sau privat si ii confera un sentiment de securitate.

3. Controleaza raspandirea firelor de par de caine prin concentrarea acestora intr-un singur loc, usor de curatat. Multi proprietari aleg mai multe huse pentru pat, astfel incat acesta sa fie protejat tot timpul, atunci cand una din huse este spalata.

4. Ajuta pentru a preveni leziunile prevenind cainele sa sara de pe mobilier direct pe podeaua tare.

5. Cainii care stau afara, in curte, au nevoie de un pat la fel de mult ca si cainii de apartament. Alegeti un pat dur, calduros, dar rezistent la apa.

Daca va petreceti timp pentru a cerceta si cumpara un pat care se potriveste cel mai bine nevoilor individuale ale cainelui, veti afla in curand ca este locul preferat al animalului pentru a-si petrece timpul. Amintiti-va ca paturile de calitate rezista mai mult, iar beneficiile oferite dureaza pe termen lung.

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.