Când mă enervez, mă duc în pădure

| | Opinii

Într-un episod din Seinfeld, scenaristul abordează subiectul reprimării furiei. Kramer aplică o metodă inedită – când se enervează, strigă: serenity now! În felul ăsta, aparent se calmează, dar furia rămâne şi se acumulează undeva în el, astfel că la finalul episodului trece printr-o criză de nervi căreia îi cad victime nişte calculatoare din apartament.

Eu sunt, în general, un tip plin de serenitate. Mai am scăpări, dar mă tratez. Fără să strig „serenity now”, trec peste şi îmi văd de treabă. Dar, totuşi, ce să fac ca să nu ajung şi eu precum Kramer?

Avem o furie, cum procedăm

Nu am maşină, deci nu pot trânti portiera. Poate ar trebui să îmi cumpăr o portieră de Dacie şi să o montez lângă birou?

Nu mai am nici telefon fix, să îl pot trânti în furcă. Cu mobilul aş putea să dau de pământ, dar costă. Din aceeaşi pricină nu îmi arunc nici laptopul pe geam. Oricum, nu ar fi ceva spectaculos, stau la casă, e posibil să reziste dacă îl arunc pe iarbă de la un metru înălţime.

De fumat şi de băut m-am lăsat, la cârciumă nu mă mai duc.

Singura variantă care mi-a mai rămas e să mă duc în pădure. Acolo e singurul loc în care uit de lume şi de toate.

Da, dar dacă e noapte?

Fir-ar.

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător. Îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală.