Bancurile cu tigani, sau dovada ca nu exista discriminare in Romania

| | Opinii

In primul rand am de zis un banc, datorie fata de @UrbanJedi care la -20 de grade spunea ca sta in tricou si hanorac.

Bula era inrolat in armata rosie, in Siberia.

Dupa o sticla de votca, comandantului ii vine o idee:
-Stoi! nadragii jos! Cine imi demonstreaza ca e barbat, are doua saptamani permisie!

Se dezbraca soldatii, se aliniaza, la toata lumea situatia era mica, precum mercurul din termometre. Numai Bula falnic, ca in jacuzzi.

I se da drumul in permisie cu felicitarile sincere ale comandantului, peste o luna, acelasi lucru. Bea comandantul votca, soldatii isi dau bracinarii jos, Bula era in aceeasi stare.

Comandantul, ros de curiozitate, il ia deoparte.

– Ba Bula, ce mananci ma, ai vreo telina romaneasca, vreun ceai oltenesc, zi ma si mie!
– Sa traiti, nu mananc nimic! Asa mi-a inghetat de cand am venit!

Tiganca - Theodor AmanSi acum sa trec la subiect. Eu nu cred in povestea cu discriminarea tiganilor, cu exceptia unor cazuri izolate. Daca exista discriminare, aceea e data de comportamentul unor grupuri, nu de identitatea grupurilor. Sa va explic.

Maduva unui popor, sufletul lui, este umorul. Romanii sunt un popor al naibii de vesel si, lucru mare, capabil de autoironie. Evreii stau si ei foarte bine la capitolul asta, si sunt convins ca umorul i-a ajutat sa treaca peste toate incercarile mileniilor.

Daca ne uitam la glumele romanesti cu tigani, o sa vedem ca niciodata ei nu sunt priviti dispretuitor, cu aroganta. ba din contra! Tiganul este de fiecare data un erou, un mucalit, un Pacala! hai sa facem comparatie intre doua glume, una romaneasca si una americana.

Gluma americana.

What is a nigger on a bike?
Thief.

Banc romanesc.

Concursul “care este cel mai puternic barbat din lume” In finala ajung: un rus, un american si un tigan. Li se explica: aveti de trecut doar doua probe. Prima proba, intrati in acest bazin cu un crocodil imens, prindeti crocodilul si ii scoateti dintii. A doua proba se va desfasura in camera alaturata, unde va trebui sa o satisfaceti pe Manuela, cea mai focoasa si energica femeie din lume.

Intra americanul la prima proba, sare in bazin, se produce o busculada pe fundul apei si dupa zece minute iese americanul mai mult mort decat viu, plin de sange.

Sare si rusul, mult mai increzator, ajunge pe fundul apei, sar valuri, stropi, galagie, iese intr-un final cu membrele sfasiate.

In sfarsit, intra si tiganul in apa, se produce o busculada, un vartej, balamuc, lucrurile se precipita, dupa o jumatate de ora iese tiganul ud, obosit si transpirat, dar intreg. Gafaie in fata juriului: hai si cu femeia aia sa-i scot dintii, manca-v-as…

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător. Îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală.