Antrenament București Constanța

| | Opinii

Azi am făcut primul antrenament pentru marșul de luna viitoare București – Constanța.

traseu-pregatire-mars-bucuresti-constanta

Primul obiectiv a fost să stabilesc ritmul de mers. Așa cum mă așteptam, în medie voi parcurge 4 kilometri pe oră. Nu este nicio diferență legată de drum. Pe traseul de azi am testat mai multe categorii: asfalt, drum forestier, terasament de cale ferată, mal de apă, câmp cultivat și necultivat. Nicio problemă cu „roțile”, adică încălțămintea pe care am ales-o pentru marșul de luna viitoare.

Al doilea obiectiv a fost să înțeleg care e locul ideal de înnoptare. Categoric, pădurea!

În primul rând, e locul în care mă simt acasă și în care mă simt în siguranță, indiferent că e zi, noapte, senin sau furtună. Nu am nicio problemă cu dormitul în pădure, în schimb nu m-aș simți bine la marginea unei localități și nici în câmp deschis. Asta în primul rând. Pe urmă, mi-am dat seama că nu are rost să îmi iau cortul. Prefer să am în buzunarul ghiozdanului folia de supraviețuire, care cântărește o sută de grame și care se poate împacheta într-un portofel.

Legat de mâncare: de bază rămân cârciumile din localități, acolo unde se va putea și vor fi în drumul meu. Alături de ele, hrană uscată și supe. Nu voi face focul nicăieri decât în cazuri excepționale (după ploi torențiale, ca să îmi usuc un rând de haine). Voi folosi în schimb acest tip de arzător care va funcționa cu o parte din spirtul pe care oricum îl voi avea în ghiozdan, suficient ca sa îmi încălzesc o cană cu apă pentru supă sau pentru ceai. În rest, crutoane, fructe, dulciuri și multă apă.

Și traseul, ultima variantă :)

https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=z2svZhJ2xoFY.k2iu7LBfgobs

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.