Despre 14 proiecte şi o călătorie în Orientul Mijlociu

| | Opinii

În 1997 scriam asta. După mai bine de zece ani voi ajunge în acele locuri, nu ca negustor de mătăsuri ci ca unul care îşi doreşte să înţeleagă şi să cunoască civilizaţiile Orientului Mijlociu. Traseul va include, cel mai probabil, Liban, Siria, Iordania.

Nu vreau să ajung neapărat în locurile frecventate de turişti. Vreau să locuiesc alături de oameni simpli, nu să vegetez în camere de hotel. Vreau să înţeleg sistemul lor de a face agricultură, acest domeniu care mă fascinează şi de pe urma căruia îmi câştig existenţa.

Călătoria nu ştiu cât va dura, va dura atât cât trebuie. Ştiu că implică şi câteva sacrificii, cum ar fi risipirea unei brume de economii şi separarea de familie.

În contextul ăsta am decis să renunţ la www.bioproduct.ro – primul proiect personal şi cel mai drag mie. Pe scurt, este vorba despre un site de conţinut de nişă, o nişă puţin reprezentată în online: casa şi grădina. Echipa este formată din trei oameni, în acest moment. Site-ul este bine cotat, PR4 şi un trafic de 40.000 unici/lunar.

Sunt sigur că anunţul va stârni interesul celor câţiva investitori în online, pentru că bioproduct.ro are aceleaşi caracteristici care i-au făcut pe aceştia să mai cheltuiască bani şi în trecut: este realizat cu pasiune, echipa rămâne în continuare să lucreze pe proiect, oamenii sunt pasionaţi de ceea ce fac.

Plecarea este programată pentru septembrie, între timp voi pune punct celor 14 (numărate în cap) proiecte în care sunt implicat.

PS: Am vorbit deja cu realizatorul unei emisiuni tv să fac un material prin ţările prin care voi umbla. Dacă vă interesează şi pe voi, încă am loc în agendă :)

PS2: Strâng comenzi pentru curmale, kebab, cămile, fesuri şi mirodenii :)

Dragos Serban

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător.