Citește aici – Secretele îngrijirii ficusului ginseng

| | Gradina mea

Ficusul Ginseng este una din cele mai apreciate specii de către cultivatorii de bonsai. Ficusul Ginseng este relativ ușor de îngrijit și este rezistent. Are nevoie de lumină naturală, nu de soare direct, de asemenea trebuie udat periodic.

ficus-ginseng-ingrijire-cultivare-sfaturi

Udarea ficusului Ginseng

Pe timpul verii, dacă este lăsat în soare direct pot să apară arsuri pe frunze, mai ales când este scos direct la soare după ce a fost ținut la interior. Ficusul își poate pierde chiar toate frunzele, acestea capătă inițial pete albe, se decolorează apoi se ofilesc și cad. De aceea, vara preferă un spațiu umbrit sau parțial însorit, cu soare direct doar dimineața. Udarea se face zilnic, fără ca apa să băltească în farfurie. E bine ca farfuria ghiveciului să nu fie foarte înaltă, astfel încât rădăcinile să nu „băltească”. Seara, după apus, poate fi pulverizat cu apă pe frunze. Nu faceți asta pe timpul zilei.

În anotimpurile reci, ficusul Ginseng se mută în casă sau într-un spațiu protejat când temperatura scade la mai puțin de 15 grade noaptea. Locul ideal este o fereastră luminată. Se udă mai rar, periodic, în funcție de condițiile din cameră (temperatură, umiditate etc). Dacă ghiveciul este așezat alături de o sursă de căldură, deasupra unui calorifer de exemplu, udarea solului se face mai des, astfel încât să nu se usuce complet pământul din vas. Uscarea solului duce la ofilirea și pierderea frunzelor.

Transplantarea ficusului Ginseng

La o perioadă de 2-3 ani, ficusul se mută într-un ghiveci mai mare. De regulă operațiunea se face primăvara, ocazie cu care i se schimbă și pământul. Preferă un sol afânat, bine drenat și aerisit. Primăvara se fertilizează.

Etichete:

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător. Îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală.