Top

Calenbdar zile libere 2020

Calendar Zile Libere 2020

Dragos Serban

-

Calendar Zile libere legale in Romania ACTUALIZAT 2020. Lista sarbatorilor legale din tara noastra declarate zile libere prin legislatia actualizata in ianuarie 2020.

dark-flow

Pisica și bătrâna, argumente ale multiversului și indiciu asupra compoziției lumii de dincolo

Dragos Serban

-

Chiar dacă bunicii i-am cărat gogoșarii până la poartă, chiar dacă pisica a ajuns în cele din urmă la mine în brațe și a devenit o răsfățată în casă, nu pot să uit că instinctul a fost altul și ceva din înăuntrul ființei mele a trebuit să intervină precipitat de fiecare dată urlându-mi în urechea internă STOP, unde te duci când EI au nevoie de tine?

primul-caiet

Al doilea caiet

Dragos Serban

-

Dacă pe ea nu am putut să o apropii și nici de plecat nu voi pleca, nu îmi rămâne decât să rămân și să construiesc o cetate. Cetatea mea, cu ziduri groase de indiferență și disimulare, apărată de cohorte de cavaleri ai duplicității.

once-upon-a-time-in-anatolia

Stejarii tineri nu se tem de trăznet

Dragos Serban

-

Ar fi trebuit să o iubesc. Ea m-a iubit, asta cu siguranță, măcar din instinct și m-a iubit. Încerc să îmi amintesc un moment în care la rândul meu să fi simțit același lucru. Nu pot.

dorothea-lange-1936

Chip de mamă

Dragos Serban

-

Dacă suferința duce la încrețirea obrazului,
amărăciunea la aplecarea buzelor
și furia la scrâșnirea măselelor,
blândețea înseamnă limpezimea ochilor și a chipului

dragos-serban

Omul din rulotă și fata cu maimuță

Dragos Serban

-

Era cam sărat peștele, mi-a spus scuzându-se și parcă temător că nu o să îmi placă, deși după felul în care îl înghițeam cu tot cu oase trebuia să își dea seama că nu mai mâncasem de două zile. La urmă mi-a dat bere și țigări și am stat de vorbă.

Pictură de: Rotmistrov Vladimir Ivanovich

Sânii ei între coperte

Dragos Serban

-

Se ridicase pe vârfuri întinzând mâna către cutia cu ghimbir aflată pe raftul de sus iar eu mi-o imaginam pregătindu-se să se arunce în șaua iepei și să fugă, așa goală, înspre pustiul verde ca ochii ei.

brugge-canal

Perseverență

Dragos Serban

-

Așa gândeam și continuam cu îndârjire să îi potrivesc unul lângă altul. Nici nu eram convins că sunt aici și că eu fac asta, pe de o parte știam că sunt acolo lângă ea și că îi țin capul lipit de umărul meu stâng, deasupra locului unde simțisem demult cum universul mi s-a topit în dreptul inimii.

cana-cu-magnolii

Cafea cu mentă

Dragos Serban

-

Mi-a dat să beau din ceaiul ei de mentă
lipindu-și buzele de ale mele și, atentă,
lăsând în mine ca o povestire
câte un strop din ceai
și un strop din ea.

fabian-pereze-portret-femeie

Tu nu ești a mea

Dragos Serban

-

Să nu cumva să uiți vreodată
că tu ești liberă și-ți aparții