Religie

cea-mai-veche-masca

În spatele Halloweenului

Dragos Serban

-

Însă în spatele sărbătorii există un sâmbure atât de vechi și universal încât e foarte greu să dărâmi, să combați ceva construit pe această temelie. Și acel sâmbure este masca.

Evanghelia după Matei

Dragos Serban

-

Multe versete sunt clare și nu există dificultăți în a le interpreta, însă altele nasc întrebări cărora nu le-am găsit încă răspunsul.

eden-pictura

Religia în școală. Da.

Dragos Serban

-

Dacă în școală se studiază religia, să îi spunem creștin ortodoxă, excelent. Cu condiția să nu ne limităm la ea, pentru a putea avea acea vedere de ansamblu asupra mulțimii. Dar pentru început, este suficientă. Să lăsăm copilul să îl studieze pe Newton, de abia apoi pe Einstein și Hawking. Că altfel nu înțelege mare lucru.

novruz-sarit-in-foc

Aceeași primăvară

Dragos Serban

-

Festivalul focului (Chaharshanbe Suri) în Iran este o tradiție străveche care presupune săritul prin foc ca act de purificare. Tradiția este legată de venirea primăverii și de Nowruz, intrarea în primăvara astronomică (echinocțiul care are loc la sfârșitul lui martie).

marturisiti-va-domnului

Psalmul 135: Mărturisiți-vă Domnului (glas aghioritic)

Dragos Serban

-

Psalmul 135 [audio:https://www.dragos-serban.ro/poze/marturisiti-va-domnului.mp3|titles=marturisiti-va-domnului] Versuri și interpretare (traducere părintele Damaschin Grigoriatul) 1. Lăudaţi pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui. 2. Lăudaţi pe Dumnezeul dumnezeilor, că în veac este mila Lui. 3. Lăudaţi pe Domnul domnilor, că în veac este mila Lui. 4. Singurul Care face minuni mari, că în veac este […]