
Mâncare de urzici sleite (cu mălai, hrean și usturoi)
Cum fac eu urzicile sleite cu malai, hrean, nuca si usturoi. Se curata bine urzicile tinere, proaspete, se spala si se pun la fiert impreună cu un pastarnac, o ceapa si doi morcovi taiati felii.
Cum fac eu urzicile sleite cu malai, hrean, nuca si usturoi. Se curata bine urzicile tinere, proaspete, se spala si se pun la fiert impreună cu un pastarnac, o ceapa si doi morcovi taiati felii.
Se culeg urzici tinere, frunze de ștevie (merg și cele mai bătrâne, dar când se spală se scoate nervura principală), frunze tinere de păpădie, vârful lăstarilor înfloriți de pizda țigăncii și asmățui (ăsta poate fi recoltat de la baza solului).
De ce mănâncă margarină, m-am întrebat. Poate că nu îi place untul, să zicem. Sau pentru că ține post. Dar cutia aia, dacă te uiți atent pe eticheta cu prețul, face vreo 20 de lei kilogramul. Cât uleiul de măsline!
Mâncare cu spaghete și ou se cheamă prânzul când nu ai chef să mergi la magazin și carnea încă nu s-a decongelat. Un proverb mongol zice că „iarbă pentru animale, carne pentru oameni”. Eu le mai combin între ele. Spaghete cu suc de roșii și ou spaghete – 4 lei un ou – 50 de […]
De ce rinichi de vită? Avantajul rinichiului de vită este în primul rând prețul. Este mult mai ieftin decât alte cărnuri, este fraged, se gătește relativ ușor și este delicios dacă îi cunoști anumite hachițe. Iată-i câteva dintre secrete:
Pentru că am terminat treaba târziu, pe când gălăgia serii se îngâna cu liniștea nopții, am intrat surprins într-o bucătărie sărăcită, prădată, lipsită de pâine, cărnuri proaspete sau legume. Mint, mai erau trei morcovi în lădița cu nisip, dar a trebuit să sap serios după ei. Aveam două alegeri. Să mă duc la rotiseria de […]
Este o salată clasică, puteți să o pregătiți din orice legume de sezon aveți la îndemână, este spectaculoasă datorită florilor albastre