Rețetă: Cum gătești rinichi de vită

| | Bucataria mea

rinichi-vita-tigaie-reteta-rinichi

De ce rinichi de vită? Avantajul rinichiului de vită este în primul rând prețul. Este mult mai ieftin decât alte cărnuri, este fraged, se gătește relativ ușor și este delicios dacă îi cunoști anumite hachițe. Iată-i câteva dintre secrete:

Cu o zi înainte, se sărează și se dă cu un praf de boia ca să îi strângă zeama pe care o lasă. Apoi, înainte de a îl găti, se apală în apă și oțet.

rinichi-reteta-tigaie

Rețetă: rinichi de vită tras la tigaie

Rinichii preparați ca mai sus se taie bucăți mărunte. Într-o tigaie groasă se încinge un cub de unt împreună cu ulei de măsline. Se adaugă rinichii. Se amestecă întruna până ce sunt perpeliți suficient și își schimbă culoarea în alb.

Aceasta se întâmplă cam după 3-5 minute la foc iute și acum e momentul să adăugăm o ceapă tăiată rondele, usturoi din belșug, un morcov tăiat rondele, cubulețe de țelină și o ceașcă de suc de roșii. Se completează cu apă până sus, să aibă de unde scădea. Se dă focul mic și se ține așa 30 de minute.

La sfârșit, se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Preț rinichi de vită la tigaie

– un rinichi proaspăt (caserolă) – 6 lei
– o ceapă roșie și un usturoi – 1 leu
– morcov, țelină – 50 de bani
– o legătură pătrunjel – 1 leu

Total: 8,5 lei pentru o tigaie mare (3-4 porții)

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător. Îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală.