Bucataria mea

urzici-sleite-malai-usturoi

Mâncare de urzici sleite (cu mălai, hrean și usturoi)

Dragos Serban

-

Cum fac eu urzicile sleite cu malai, hrean, nuca si usturoi. Se curata bine urzicile tinere, proaspete, se spala si se pun la fiert impreună cu un pastarnac, o ceapa si doi morcovi taiati felii.

piure-stevie-urzici-ou

De cincizeci de bani piure și o mână de mălai

Dragos Serban

-

Se culeg urzici tinere, frunze de ștevie (merg și cele mai bătrâne, dar când se spală se scoate nervura principală), frunze tinere de păpădie, vârful lăstarilor înfloriți de pizda țigăncii și asmățui (ăsta poate fi recoltat de la baza solului).

paine-ulei-masline-rosii-usturoi

Margarină sau ulei de masline?

Dragos Serban

-

De ce mănâncă margarină, m-am întrebat. Poate că nu îi place untul, să zicem. Sau pentru că ține post. Dar cutia aia, dacă te uiți atent pe eticheta cu prețul, face vreo 20 de lei kilogramul. Cât uleiul de măsline!

spaghete-cu-ou

Rețetă cu spaghete și ou

Dragos Serban

-

Mâncare cu spaghete și ou se cheamă prânzul când nu ai chef să mergi la magazin și carnea încă nu s-a decongelat. Un proverb mongol zice că „iarbă pentru animale, carne pentru oameni”. Eu le mai combin între ele. Spaghete cu suc de roșii și ou spaghete – 4 lei un ou – 50 de […]

rinichi-vita-tigaie-reteta-rinichi

Rețetă: Cum gătești rinichi de vită

Dragos Serban

-

De ce rinichi de vită? Avantajul rinichiului de vită este în primul rând prețul. Este mult mai ieftin decât alte cărnuri, este fraged, se gătește relativ ușor și este delicios dacă îi cunoști anumite hachițe. Iată-i câteva dintre secrete:

mamaliga-de-cinci-lei

De cinci lei mămăligă

Dragos Serban

-

Pentru că am terminat treaba târziu, pe când gălăgia serii se îngâna cu liniștea nopții, am intrat surprins într-o bucătărie sărăcită, prădată, lipsită de pâine, cărnuri proaspete sau legume. Mint, mai erau trei morcovi în lădița cu nisip, dar a trebuit să sap serios după ei. Aveam două alegeri. Să mă duc la rotiseria de […]

salata-limba-mielului

Salată de vară cu flori de limba mielului

Dragos Serban

-

Pentru salata de vară decorată cu flori de limba mielului folosesc: – roșii – ardei gras – busuioc verde – chimen – ulei de măsline – brânză Este o salată normală, clasică, puteți să o pregătiți din orice legume de sezon aveți la îndemână, este spectaculoasă datorită florilor albastre, în formă de stea. Despre limba […]

salata-cu-iaurt-si-naut

Salată de vară cu năut

Dragos Serban

-

Varianta de vară a supei de năut (despre care povesteam că o pregătesc mai mult iarna) este nu o supă, ci o salată. Este răcoritoare, plină de legume de sezon și sățioasă datorită năutului fiert. Folosesc: năut fiert o jumătate de kilogram (6 lei) ardei gras ceapă salată verde roșii chimen, ulei de măsline iaurt […]

reteta-supa-de-naut

REȚETĂ: Supă rapidă de năut

Dragos Serban

-

Fac supă de năut mai ales iarna, când am mai puține legume proaspete din care aș putea încropi supe și ciorbe. Nu folosesc năut conservat, cumpăr la pungi de un kilogram sau de jumătate, în funcție de cât am nevoie.