Hello world!

| | Opinii

Welcome to WordPress. Asa cum ziceam pe twitter, uneori nu imi ajung 140 de caractere; astfel ca, in timp ce astept niste (sa le zicem) friganele sa iasa din cuptor, mi-am instalat wordpress pe un domeniu cumparat de curand.

Despre cine sunt eu si ce veti citi aici, altadata va povestesc. Momentan va zic doar ca asta e versiunea alfa (traducerea simandicoasa a expresiei “pe genunchi”) a blogului si ca primul post se refera la ceea ce se intampla la mine in bucatarie.

Totul a pornit cu: paine, ulei, otet, ardei iute, macaroane, castraveti (3), o punga de lapte, usturoi si ceapa. Din care trebuia sa ne hranim, eu si nevasta-mea. Si pentru ca separat nu sunt foarte gustoase, le-am combinat inspre gatire si am obtinut:

  • (un fel de) friganele: painea taiata felii, data cu sare si cimbru uscat, stropita cu ulei apoi scaldata in lapte si trimisa o jumatate de ora la cuptorul incins; la iesire, pudrata cu ardei iute.
  • macaroane cu (un fel de) tzatziki: macaroane fierte clasic, in apa cu sare. In timp ce bolboroseau in oala, am curatat castravetii si usturoiul pe care le-am amestecat si maruntit in compania laptelui acrit cu putin otet. Banuiesc ca ar fi mers si niste frunze proaspete de menta, dar mi-a fost lene sa ies in gradina. Sosul obtinut, cu o culoare dubios-verzuie, se rastoarna peste macaroanele fierte, se amesteca si se mai arunca o data, pret de cinci minute, in cuptor.
  • … si salata simpla, de ceapa cu sare si otet.

Pretentios? Nu. Sofisticat? Deloc. Gustos? Depinde de cat de foame iti este :) Noua ne-a fost!

Multumesc pentru idei @dheo @mihaelastam si @Dana_Andrei!

Cuvântător, agricultor, antreprenor, muncitor, visător, cititor, ascultător, departe călător. Îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală.